歡迎來到Price
Price
開始比較
人氣項目

B&O PLAY Beoplay E8

(Bluetooth, truly wireless in-ear earphones)
*數據只供參考
價格走勢@Beta V1.0
HK$1,895-2,708
HK$1,329-2,180
耳機類型: 真無線
藍牙版本: 4.2
支援音訊格式: AAC
播放頻率: 20 - 20,000Hz
以上項目資料及價格僅供參考,如發現資料有誤,歡迎指正以便我們了解及跟進
共 10 個意見
排序︰
  • hauhung1984
    評分:
    試左行貨開到最大 都好細聲 買左水貨都是細聲 差評
    2019-01-14發表
    0 0
  • qbossini2002
    評分:
    昨天剛買了水货,今日試,音質完全無問题,個人覺得声靓,暫時未有斷線情況發生。還有90天保養,絶對推介。在買的其間,亦有另一位買家同時買了一對,信心保証。
    2018-12-12發表
    8 3
  • w30402
    評分:
    在室外不是人太地多的地斷線或受干擾平均四至五首歌會有一次1秒。有時受干擾後歌手聲音會輕微去了左邊或右邊,要按暫停再播就正常翻 。最好電池盒跟身,hang機就要放翻入電池盒
    度後才可重新啟動,如果"真無線" 係有呢個通病嘅也許我接受吧。聲音個人覺得靚聲,不過最好set EQ。通話一般,因為對方會聽到背景嘈雜。
    2018-11-18發表
    4 3
  • Andy Chan
    評分:
    之前買左800至1000內的某個牌子,斷到死,經商員介紹後,加錢買,感覺是一分錢一分貨,音質好,是種享受!
    斷線情況極小,一般即開,就連接到!
    2018-10-02發表
    5 4
  • MaRco199447
    評分:
    2千幾仲用micro usb   Bluetooth 4.2?
    2018-08-04發表
    8 20
  • E8 user
    評分:
    - 去左衛X試左幾對1千樓上既耳機, 音質都係佢最唔錯
    - 人聲幾好, 有bass (唔勁)
    - 連線質素極好, 用左2個月, 除左係地鐵d大站eg金鐘旺角之外, 係街幾乎無斷過線
    - 通話質素不敢恭維(我係以對話聽我講野既人作準, 因為自己聽肯定無問題仲幾清, 主人係對方聽你講野既部份): 下面位c兄話好好, 我可以話如果背景唔嘈, 例如係屋企或者室內, 通話質素可以接受; 但如果係街度既話, 算把啦...對方只會聽到背景音, 同埋你講到好大聲對方都會聽到你好像係好遠講緊野咁
    - 兩隻耳機唔算大 (但戴上耳仔都係會有少少突, 但未去到BXXE咁誇)
    - 叉電算方便, 盒唔大
    - 第一次連線後, 之後每次拎出黎都要禁1-2下開機(說明書寫1下, 但實際懷疑有時detect唔到, 因唔係實體制), 但連線好快, 幾乎一開機後1-3秒就connect到
    - 跟機耳膠隔音已經幾好, 同埋幾岩耳型, 戴耐左(>1小時)都唔覺攰/痛
    - 貴...真係貴, 但係值得既
    2018-08-02發表
    9 9
  • Guest405086
    評分:
    用左3日, 感覺非常好。

    優點:
    1. 耳機細, 輕, 配載舒適, 外觀靚, 無好似sony, bose 成舊突出來咁。
    2. 叉電盒靚, 細, 呢個係我其中一個買佢的原因。
    3. 透明模式效果幾好, 無其他人講得咁電子音咁, 雜音一定有, 因為平時周圍都有雜音我地聽慣左唔覺。
    4. 連線好快, 好穩定, 無其他user所講會跳線, 個頭郁來郁去都完全無窒無跳線。
    我由港鐵西灣河站, 到九龍灣站, 大約半個鐘, 睇電影 (local file), 無斷過, 無延遲。電話係android 機。
    5. 通話質素好好, 對方一定清楚聽到你講野。

    缺點:
    1. 就算已配對, 都唔可以一開盒拿起自動connect, 每次都要turn on。反而有D幾百蚊的做到呢樣野。
    2. 配對左2部以上電話或平版, 唔可以快速切換, 每次都要進入配對模式, 呢個價位都做唔到, 有D小失望。
    3. 耳機的firmware更新好慢, 成20分鐘, 而且一定要開住佢個apps中途唔可以關。好彩係唔需要經常更新。
    4. 盒因為細, 電量唔大, 只夠叉2次。
    5. 由於target唔係運動耳機, 所以係唔防水。

    總結:
    有缺點但都未至於影響我對佢評價。音質應係大家最關心, 無放係優缺點, 因為唔知點評價。音質其實幾好, 但以呢個價位來講(好似係目前最貴的真無線耳機), 只可以話中等(當然一定好過一千蚊樓下果D)。人聲應係最出眾, 高音都好出, 但bass 明顯無onkyo w800bt 同bose soundsport free 咁有力。
    2018-06-27發表
    10 9
  • wong168862
    評分:
    音質確實唔錯所以我俾五個星
    2018-04-12發表
    13 10
  • Guest210740
    評分:
    經過查詢後,水貨商聲稱只需要自行到官網輸入序號申請一樣有保養(自己上網睇真的有這個申請),因為水貨行貨價錢相差大,決定買入水貨一搏,用後一星期沒問題, 所以水貨有官方保養未經証實
    設計很輕巧,連續戴2小時都冇問題,連線經過第一次後, 按一下右耳機會自動連線, 不過每隔一段時間會窒一下, 有時候擰則頭左耳機亦會窒機, 建議去門市試下自己接受能力
    通話方面, 到APPS UPDATE後有明顯改善, 好清晰
    聽音樂很好,好似有戴HEADPHONES效果
    音量要開到大約65-70%可以完全蓋左外界雜音
    整體如果不是窒機問題係完美
    2018-03-16發表
    30 23
  • Guest778212
    評分:
    音質不錯,就是接收外界的聲音是會轉化成類似電音的聲音,這點做得不太好(相較Sony來說)
    2018-02-20發表
    7 5
共 10 個意見
訊息中心

此項目已被移除。